Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

24. 9. 2009 1:37
Tak proč pravice státotvorně neschválí levicové návrhy?

Ten balíček by mohl být třeba kompromisem mezi ČSSD a KSČM.

A když bude mít nějaký podnikatel nižší příjmy, tak se snad v zájmu vlasti uskrovní, tak jako se to chce po pracujících. A když neuskrovní, tak ho nikdo tady nedrží.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

24. 9. 2009 8:45
Re: Tak proč pravice státotvorně neschválí levicové návrhy?

aha ... priznejte se, ze vy statotvorne hodlate dodrzet zavazek odboru na prekroceni hranice 10 procentni nezamestnanosti ... protoze nic jineho odchod podnikatelu do zahranici neznamena. 

0 0
možnosti

hasmen

23. 9. 2009 14:11
Volič TOP09?

A kdypak jste ten spolek volil,milej pane?To není ani strana,jenom opravdu parta lidí,kteří byli zvoleni úplně za jiné strany,čili novodobí převlíkači kabátů.PS,Prej parlamentní strana...k smíchu

0 0
možnosti

Petr Johan

25. 9. 2009 21:32
Re: Volič TOP09?

Vy velice dobře víte, že to, co píšete, je jen a jen popichování. Jestliže nereagujete na článek, který byl napsán o vyděračství socdemáků, a ptáte se hloupou otázkou, mám na ní odpověď jiným článkem.

http://johan.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=98818

0 0
možnosti

Xman1

23. 9. 2009 13:28
Me pozdravite? Volim CPS

Souhlasil bych se snizenim duchodu a ostatnich prispevku jen za predpokladu, ze se adekvatne snizi ceny sluzeb a zbozi. Krize ukaze, co lide povazuji za potrebne a co za zbytecne. To zbytecne na odbyt nepujde. Ja mam v podstate pouze tri nutne vydaje - najem, jidlo a povinne placene sluzby. Teoreticky za nic jineho platit nemusim, takze muzu klidne zrusit nasledujici polozky: Internet, mobil, auto, pojisteni, veskere vydaje za kulturu a sport i plany na zalozeni rodiny. Muzu se vratit ke knizkam, kterych mam plnou pudu a po praci jen tak lezet a cist dokud ta krize neskonci.

Jenze tohle nepomuze. Kdyby to udelal kazdy, tak by krachla cela ekonomika. Jedina cesta ven je pres zvyseni spotreby a produkce zbozi a sluzeb - ale to se nestane pokud se budou snizovat platy a prispevky. Naopak, lidi to odradi od nakupovani a vyuzivani sluzeb, protoze budou setrit kde se da.

0 0
možnosti

Petr Johan

25. 9. 2009 21:41
Pozdravím

Dobrý večer,

částečně pravdu máte, že pokud poklesne spotřeba, nebudou odpovídající příjmy do rozpočtu.

Nemůžete však opomíjet zvyšující se částky na různé, podotýkám různé sociální podpory, které zatěžují rozpočet šíleným způsobem.

Přirovnám Vám to k tomu, že rodina koupí vše možné, co potřebuje sama pro sebe na vzdělávání, kulturu, provoz domácnosti, nakoupí na splátky spotřebiče na všechno možné. A jednoho dne vzhledem k výši splátek nezbyde na úhradu elektřiny a ta je následně odpojena. A bez ní ty spotřebiče jsou k ničemu.

Zkuste to pochopit jako základ fungování správného hospodaření. Děkuji PJ

0 0
možnosti

radim36

23. 9. 2009 12:12
Plošné šetření.

Podle mně by se plošně mělo snížit platy všem státním zaměstnancům a trvat na podobném snížení platů ve všech firmách, kde je nějaká státní účast i kde stát dává nebo dal firmám nějakou podporu. Nebo by firmy měly část podpory státu vrátit.  Podle mně by to spravila tak čtvrtina platu dolů. To by ještě měla být úroveň, kdy by úředníci, starostové a podobní ještě nepostrádali tolik ty peníze, aby pod rukou hromadně inkasovali od občanů všimné a podobné úplatky.

Odboráři, soudcovská unie a všichni, kteří by  "v zájmu lidu" chtěli proti takovému snížení platů nějak bojovat, prohlásit za škůdce hospodářství a jako s takovými s nimi jednat.

Zakotvit pro výpočet dávek dvě různá životní minima, pro nezaměstnané by mělo platit životní mininum o 2 - 4 tisíce nižší než pro pracujícícho, protože to je zhruba rozdíl životních nákladů pro zaměstnaného, co denně jezdí do práce,opotřebováv boty, šaty atd a nemá čas hledat a nakupovat podle slev a akcí.

0 0
možnosti

Petr Johan

25. 9. 2009 21:43
Re: Plošné šetření.

Souhlas R^

0 0
možnosti

vodní želva

23. 9. 2009 11:36
Já bych byl ještě tvrdší.

Já jsem si ten balíček přečetl a vadí mi tam jediná věc a to je ořezání příspěvků zdravotně postiženým občanům. To mi nepřijde příliš domyšlené (v rodině naštěstí nikoho zdravotně postiženého nemám). Spíše bych tam viděl ještě další kroky. Prostě bych ubral všem, co stát nějakým způsobem platí. Mírně bych snížil podporu v nezaměstnanosti, minimální dávku sociálních dávek,  minimální mzdu, mzdy všem starostům, zastupitelům, hejtmanům atd.. No a pak bych třeba dal Českým drahám (které stát bohatě dotuje) menší příspěvek a to by nesmělo vést k omezení spojů, ale ke snížení platů v tomto polostátním podniku. Ono těch polostátních firem, které stát bohatě dotuje je více.  Dalším krokem by mohlo být snížení příspěvku politickým stranám. Když se to všechno sečte, tak to dělá  velkou sumu. Bylo by to spravedlivé, protože když to neuděláme, tak tady  máme hned stávku již dnes podhodnocených učitelů, kteří určitě chápou nutnost šetřit, ale určitě nebudou chápat, proč to mají odnést hlavně oni.  

0 0
možnosti

BingoXX

23. 9. 2009 13:25
Re: Já bych byl ještě tvrdší.

ČD jsou dotovány velice bídně vy jeden chytráku a po snížení platů byste tam mohl jít dělat vy za pár tisíc, určitě byste je přivedl k velkému rozkvětu

0 0
možnosti

BingoXX

23. 9. 2009 10:43
vše co ČSSD na brifinku

řekla že chce změnit je naprosto správné a nemůže se to líbit jen těm, kterým se líbí tržní hospodářství Anglie v 17 století. Největší část úspor musí nést bohatší část společnosti

0 0
možnosti

radim36

23. 9. 2009 12:16
Re: vše co ČSSD na brifinku

Aby ta málo bohatší polovina společnosti si žila nemlich úplně stejně jako před rokem nebo dvěma roky, krize nekrize.

0 0
možnosti

tombry

23. 9. 2009 10:35
pane

Vážený pane a přečetl jste si vůbec někde ty konkrétní návrhy v tom balíčku? Nebo jenom zde plácáte a papouškujete,co někdo řekl? Já nevím,podle mě ale zkrouhnutí např.rodičovského příspěvku je zhovadilost prvního řádu. Takhle chcete,aby se rodilo více dětí a aby pak vydělávali na důchody?

0 0
možnosti

Petr Johan

23. 9. 2009 10:46
Re: pane

Pane, píšu tady o tom, že všichni budou mít méně. Já jse díky poklesu poptávky taky už přišel o podstatnou část obratu a tím pádem výdělku.

Pane, jestli nerozumíte tomu, o čem píšu, tak jste jen sympatizant nebo volič socanů proto, že se vás dotkne snížení sociálních dávek.

Všichni na tom budou tratit, ale socani neustále budou bojkotovat vše, s čím oni nesouhlasí. Proč? Protože se jim to hodí do krámu se získáním většího počtu voličů z řad sociálně slabších. Vo tom to je.

A že budou zase problémy po neschválení tohoto návrhu? To je vůbec nezajímá. Oni si pak najdou zase viníka z řad oponentů.

0 0
možnosti

Fanda Šmanda

23. 9. 2009 10:34
Jo a ještě k Vaší poslední větě dodávám:

Podle sebe soudím Tebe.

0 0
možnosti

Petr Johan

23. 9. 2009 10:47
Re: Jo a ještě k Vaší poslední větě dodávám:

Bohužel vás nepozdravím

0 0
možnosti

Fanda Šmanda

23. 9. 2009 10:33
Opravdu si myslíte,

že snižování rodičovského příspěvku nebo pomoci postiženým lidem je správná cesta ? Já tedy ne. Třeba důchody ať se zmrazí, ostatní dávky taky, ale to co jsem jmenoval by se snižovat nemělo. Rozumný je např. požadavek lidovců na vyšší zdanění hazardu atd., prostě úspory najít lze, ale ne tak aby ta tíha dopadla na nejslabší. Takový požadavek není vydíráním.

0 0
možnosti

tombry

23. 9. 2009 10:36
Re: Opravdu si myslíte,

Přesně takR^ Ať si posvítí raději na státní zakázky. Proč se třeba v Německu nebo všude jinde v Evropě stavějí levnější dálnice? Jenom tady by se daly ušetřit miliardy...

0 0
možnosti

romana1

23. 9. 2009 10:20
!!!!!!!!!!!!!!!

Oranžovorudí, jsou prostě dobytek!!!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
40 let mlád. Dle "hlasu lidu" jsem primitivním antikomunistou, nestydím se za to.
Pravicově smýšlející člověk, který si nenechá očkovat nesmysly. V diskusi používám své jméno a příjmení, to mnoho lidí nedokáže, se podepsat pod svá vyjádření. Spíše Vám pod anonymním nickem a kodexem nepovolenou profilovou fotografií budou niemandi vyhrožovat fyzickou likvidací, než by se podepsali pod svá slova.