Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Dobře Petře.Je třeba to stále připomínat :-)R^

0 0
možnosti

Dejte už s tím tématem pokoj 

a přestaňte s tím otravovat současné občany a společnost. Nepřinášíte k tomu tématu nic nového!

Vše co se dělo, dělo se v souvislosti s německou válkou, s ukončením německé okupace a čištěním území od okupantů, z nichž někteří stříleli až do konce.

Bez té německé bestiální války a okupace

by Němcům nikdo neubližoval a mohli tady s Čechy žít spokojeně dál.

Nevím, kdo a proč má zájem to téma neustále vytahovat. Že by Němci? Opravdu nemáme dost jiných současných problémů?Rv

4 5
možnosti
HM

proč se čertíte pane Čumpelíku ..nechcete znát pravdu ?..jste jeden s těch, který  by jinému radši vypíchl oko ,než připustil názor druhého..;-O

2 0
možnosti
SB

Píšete, že dnešní Německo nemůže ze Hitlera.

Máte pravdu, nemůže. Ale my jsme odsunuli tehdejší Němce, nikoli ty dnešní. A ti dnešní do toho neustále šťourají.

Kdybych měl otcem vraha a kdyby ten někdy v 80. letech visel, nenesl bych za jeho tehdejší jednání vinu, ale neměl bych neustále chtít, aby se mi někdo omlouval za jeho popravu.

6 8
možnosti
Foto

Pane Beneši, podle vašich příspěvků v různých diskusích pochybuji o vašem normálním úsudku. Chcete říci, že dítě vytažené z kočárku hozené hrdinným příslušníkem RG do řeky, nebo odbojář, který celou válku bojoval proti nacistům, mohli za zvěrstva, která se zde děla během války? Myslíte, že je normální, aby v Postoloprtech bylo po válce pozabíjeno více Němců, než pozabíjeli Němci v Lidicích? Na těchto činech se mnohdy podíleli ti, kteří za války donášeli gestapu. Opravdu si myslíte, že za tohle se není třeba omluvit?

13 4
možnosti

Panu Košťálovi :

Dne 21. 1. 1997 spolupodepsal Václav Klaus čs. - německou deklaraci, v níž se píše m.j. :

"Česká strana lituje, že poválečnýmvyháněním, jakož i nuceným vysídlením sudetských Němců z tehdejšíhoČeskoslovenska, vyvlastňováním a odnímáním občanství bylo způsobenomnoho utrpení a křivd nevinným lidem, a to i s ohledem nakolektivní charakter přisuzování viny. Zejména lituje excesů, kterébyly v rozporu s elementárními humanitárními zásadami i s tehdyplatnými právními normami, a nadto lituje, že bylo na základězákona č. 115 z 8. května 1946 umožněno nepohlížet na tyto excesyjako na bezprávné a že následkem toho nebyly tyto činypotrestány" (http://www.mzv.cz/jnp/cz/o_ministerstvu/historie_a_osobnosti_ceske_diplomacie/druha_svetova_valka_a_jeji_dusledky/dokumenty/cesko_nemecka_deklarace_o_vzajemnych.html)

P/orovnáte-li to, co dnes, resp. už včera řekl Petr Nečas, zjistíte, že neřekl ani o písmenbo víc nad čs.-německou deklaraci, resp. spíše řekl méně, viz https://www.euroskop.cz/46/22014/clanek/projev-petra-necase-v-bavorskem-zemskem-snemu/

9 4
možnosti

To, co jste dole napsal, pane Košťále, je nepoučené.

Za další : Petr Nečas rozhodně mandát má, je předsedou vlády ČR, to bez ohledu na to, jakou má vláda momentálně podporu. Má stejný mandát, jaký měl v r. 1997 Václav Klaus.

Sudetští Němci, pokud Vám to není známo se od roku 2002 omlouvají českému lidu opakovaně. Například tady :

MfD, 26.3.2002 : Předseda Sudetoněmeckého krajanskéhosdružení Posselt v nedělním pořadu Naostro České televize poprvé veřejně jménemsudetských Němců poprosil Čechy o odpuštění za činy, které spáchal zločinnýnacistický režim. "Jsem moc rád, že jsem měl možnost vlastními slovy českémunárodu sdělit naše stanovisko," řekl včera Posselt.

http://www.lidovky.cz/posselt-se-uklonil-v-lidicich-prosime-o-odpusteni-rekl-pgf-/zpravy-domov.aspx?c=A101117_152710_ln_domov_mev

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/181248-posselt-vita-gauckovu-omluvu-za-lidice-a-lezaky/

7 4
možnosti
Foto

Pane, Vám přijde normální, když se omlouvá člověk, jenž má téměř nulovou podporu občanů vlastního státu? Omlouvat se za koncentráky a genocidu národa už se ti Bavoráci stihli? Ale jinak, když pominu fakt, že je minimálně sporné omlouvat se, tak si musím ještě jednou položit otázku. Má zrovna p.Nečas ten mandát od voličů, nebo prostě občanů ČR k tomu, aby se omlouval?

 Nezlobte se na mne, ale prostě ne... Jakkoliv je fajn, že s Německem máme dobré vztahy, tak za toto se stydím... Akce vyvolává reakci... Nic více, nic méně.

6 14
možnosti
JV

J49i40ř30í 54V43o54l80e16k

22. 2. 2013 2:17

Pane, Vy si přijdete normální ? Nečas mandát samozřejmě má, nakonec se ho snaží soudruzi odstranit co dva měsíce a zatím bez úspěchu. A omlouvat se němci určitě stihli, řekl bych, že víc jak 60 let se jen omlouvají a živí půl evropy, až je to přestane bavit, to budeme teprve koukat

16 6
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
40 let mlád. Dle "hlasu lidu" jsem primitivním antikomunistou, nestydím se za to.
Pravicově smýšlející člověk, který si nenechá očkovat nesmysly. V diskusi používám své jméno a příjmení, to mnoho lidí nedokáže, se podepsat pod svá vyjádření. Spíše Vám pod anonymním nickem a kodexem nepovolenou profilovou fotografií budou niemandi vyhrožovat fyzickou likvidací, než by se podepsali pod svá slova.