Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

David500

15. 5. 2010 10:49
Složenku by měli v prvé řadě

zaplatit ti, co jsou za dluh zodpovědní, tzn. všechny porevoluční vlády i s ministry financí. Přece já jako občan, žijící v systému zástupné demokracie nebudu hlídat státní rozpočet. Od toho si volím své zástupce, které za jejich práci ze svých daní královsky platíme. Jedine porevoluční vlády jsou zopovědné za plýtvání penězi daňových poplatníků, ať už se jedná o předražené dálnice nebo nesmylsné armádní zakázky.

0 0
možnosti
F

franta.k

15. 5. 2010 10:58
Re: Složenku by měli v prvé řadě

Máte smůlu. Odpovědnost za ten dluh nesete také, i díky tomu, koho jste volil nebo nevolil.

0 0
možnosti
D

David500

15. 5. 2010 10:46
V prv

0 0
možnosti
B

Bucharovic

15. 5. 2010 10:24
.

Až mi někdo bude umět říct, že je třeba udělat tohle a tohle (nikoliv že je třeba volit toho, nebo toho) a bude mít argumenty, které dokáží, že ví a umí dokázat že mluví pravdu, pak si řeknu, že ví, co máme dělat všichni dál. Zatím takový nikdo nepřišel. Říkat, že je něco v řiti, to umí každý - i ten, co tomu všemu do té řitě tak trochu pomohl - viz p. Kalousek... Hezký den V.Kroupa

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

16. 5. 2010 2:52
Re: .

Zdravím Václave, myslím že na tohle by bylo dobré si poslechnout občas zasedání a interpelace v Poslanecké sněmovně. Stojím ve Vaší dikci za panem Kalouskem hlavně proto, že je schopen jasně a zřetelně definovat problém, umí nalézt a popsat řešení, jen je toto řešení neustále potíráno a zavrhováno lidmi z levice a jsou hledány vždy zástupné důvody z jejich strany pro konfrontaci a dezinterpretaci konkrétních činů a kroků.

To je mi líto, že na tyto hlasy slyší převážná většina lidí bez jakéhokoli projevu soudnosti.

0 0
možnosti
PV

grimosa

15. 5. 2010 10:12
nemate pravdu

pokud 80leta babicka pujde kolem bilboardu, tak vi, ze se jedna o reklamu. Pokud ji ale dojde slozenka , ktera vypada uplne stejne jako ta kterou bezne plati a navic s takovou cifrou, tak to dobry vtip neni.

Navic si myslim, ze kalousek posila slozenku nespravnym lidem. V prve rade by mel platit on a ti co tak spatne spravovali verejne finance, pokud si dobre pamatuji, tak prave on byl ministrem financi v dobe, kdy velka cast toho dluhu vznikla.

:-)

0 0
možnosti
TF

231

15. 5. 2010 17:50
Re: nemate pravdu

No nevím. Pokud si babicka neprecte komentar a sekne to sni, tak by mela byt zbavena volbeniho prava.

Pamatuji, ze Kalousek byl ministrem financi, ale uz si nepamatuji, jestli na dluhu mel podil on, nebo poslanci. Ciste teoreticky, muze byt ministr financi naprosty ideal, ale pokud poslanci odhlasuji 16 důchody, pastelkovne a pod. Ma ministr smulu.

0 0
možnosti
DR

Reeve

15. 5. 2010 9:35
Proč šetřit?

Když si vezmete úvěr, také drasticky snížíte své rodinné výdaje, abyste ho splatil? Nebo se spíš snažíte více vydělávat?

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

15. 5. 2010 9:45
Re: Proč šetřit?

Dobrá analogie, až na to, že u státu "výdělkem" není nic jiného, než to, co vytahá z kapes svým občanům...

0 0
možnosti
AN

kulinek

15. 5. 2010 7:37
pan autor

evidentně není podnikatel, ale zbohatlík a ještě k tomu bloud.

Neskutečně vtipné mi připadá, jaké vede hovory s pány, kteří "navštíví jeho prodejnu":

"Zeptal jsem se jej na jeho osobní postoj, co udělá, když nemá peníze a jeho syn za ním přijde, že chce peníze na auto, protože jeho kamarádi už ho maj taky. Jestli mu ty peníze sežene třeba tak, že si na to sám půjčí i s rizikem, že nebude moci splácet a může se dostat do exekučního řízení, ..." ;-D;-D

Pokud to celé nemyslel jako vtip, tak já být na místě toho pána, odpověď by zněla:

"Nejprve ať si synáček na to auto vydělá, pak mu třeba zaplatím i povinné ručení na rok, jinak ať jezdí MHD. Půjčují si na takové věci pouze Kalouskové. Pak neplatí a žádají posléze, aby ty dluhy za ně zaplatili všichni. A v mé rodině to takhle nefunguje."

0 0
možnosti
CNVL

chci neco vlastnit,volim levici

15. 5. 2010 3:49
pane podnikateli, problem zacina u vas, zivnostniku

a ruznych smelinaru. Vy beodvadite dane v potrebnem mnozstvi a mnozi z vas jeste stat sidi s jakymsi falesnym sebeospravedlnenim "ze stat naridil vysoke poplatky" ...tudy cesta nevede ! Mnozi v honbe za mamonem travite v praci i 16 hodin denne cimz ubirate moznost pracovniho uplatneni dalsimu cloveku...jsou i taci kteri se nestiti pracovat i vice nez tech 16 hodin..to uz je sila ! Chapete vubec ze ostatni chteji take zit a proto je diky vam nutna progrese aby se dostalo vsem slusneho ziti ? Kapitalismus selhal zahy po socialismu a tak neni divu ze socialni stat s tolerovanim podnikatelu je jedinym moznym vychodiskem.Skoda ze vas dluh nezacal zajimat kdyz vznikal, v mnohych z vas by se mozna hnulo svedomi a odvadeli by statu kolik by byvalo bylo treba :-/ 

PS: delam si kozy ;-D

0 0
možnosti
K

kaktusak

15. 5. 2010 3:11
Je to otázka, kde šetřit. Pravice říká na důchodcích

Komunisti by šetřili např. na válčení, na ÚDV nebo na dotacích pro neschopné soukromé podnikatele. Netrpěli by daňové úniky. Je jasné, že takové představy úspor přivádějí Kalousky k zuřivosti, protože by přišli o zbroj bezpracných zisků.

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
40 let mlád. Dle "hlasu lidu" jsem primitivním antikomunistou, nestydím se za to.
Pravicově smýšlející člověk, který si nenechá očkovat nesmysly. V diskusi používám své jméno a příjmení, to mnoho lidí nedokáže, se podepsat pod svá vyjádření. Spíše Vám pod anonymním nickem a kodexem nepovolenou profilovou fotografií budou niemandi vyhrožovat fyzickou likvidací, než by se podepsali pod svá slova.