Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Elija69

15. 5. 2010 19:25
rodina

 No nevím, pár šikovných politiků vymyslí podvod na státní kasu, tím přihraje peníze pár bohatým kamarádům.  Počítám ,že to nebude zadarmo. Po té se rozešlou složenky lidem aby tenhle tunel zaplatili. Je to normální ??? Není už čas na osobní zodpovědnost politiků za to co dělají ? Nebo se to vždycky zaplácne z rozpočtu a hotovo ?

0 0
možnosti
PN

pernas

15. 5. 2010 19:55
Re: rodina

Ano, zaplácne se to z rozpočtu, vybere se na daních a řekne se že za to můžeme všichni, protože jsme dovolili jejich zvolení...

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

15. 5. 2010 18:48
já bych to mohla klidně zaplatit z fleku

ale proč bych to dělala? aby bylo na dávky cikánům, Aby stát prošustroval více peněz na předražených zakázkách? ne, to fakt ne. občané nejsou z právního hlediska za dluhy státu zodpovědní. stát může tuto sumu získat buď snížením výdajů, nebo zvýšením daní. Pokud zvolí druhou variantu, tak se podle toho zařídím, abych nebyla škodná.

0 0
možnosti
VD

Šulivajda

15. 5. 2010 20:07
Re: já bych to mohla klidně zaplatit z fleku

Pan Kalousek je příbuzný??

0 0
možnosti
EV1

E.M.R. verze 1.3

15. 5. 2010 18:13
Trestní oznámení na Kalouska

podávám hned v pondělí, milý pane ! Falešná složenka, to je jako falešné peníze !

0 0
možnosti
EK

fitzie

15. 5. 2010 18:42
Re: Trestní oznámení na Kalouska

vzhledem k tomu, že tam nebyl uvedený existující  účet a bankovní spojení, tak ho nanejvýš můžete obvinit ze šíření poplašné zprávy. Což asi taky neprojde, protože zpráva, byť poplašná, je pravdivá, a jde o všeobecně známou skutečnost. ale pokud se vám chce zaměstnat policii tak, aby neměla čas honit zloděje, tak prosím. ;-)

0 0
možnosti
JM

Irish Stout

15. 5. 2010 16:49
Tak jedna velká rodina, říkáte....

... no dobře. Ony jsou všechny příměry vždycky trochu zjednodušující. Jde o to, že poslanci tvoří zákony a státní správa, případně samospráva na jejich základě pak hospodaří. Jde  o výsostnou doménu politiků. Občané se na celém procesu podílejí především tím, že politiky zvolili (otázkou je, zda je z čeho vybírat, že) a přispívají do státní pokladny prostřednictvím rozmanitých daní. V čem spočívá vina občana na rostoucím státním dluhu? Platí malé daně? Volil špatně? Nadužívá nějakého státem poskytovaného dobrodiní ? - Nějaké procento možná ano. A co politici? Dělají špatné zákony, porcují medvědy, nechávají si vyplácet virtuální prebendy, ze státních zakázek plynou podíly do stranických pokladen, hospodaří velkoryse, neboť ze státního krev neteče. - A nakonec tito naši skvělí reprezentanti licoměrně pošlou  občanům buď skutečnou (Kalousek) nebo skrytou složenku se vzkazem: "Plaťte, všechno jsme probendili...". Úžasné.

0 0
možnosti
PN

pernas

15. 5. 2010 19:04
Re: Tak jedna velká rodina, říkáte....

Souhlas. Ještě dodám k tomu, co se na netu stále objevuje, že občan si ty politiky zvolil, tak že za ten dluh může. Já je nevolil. Ale i přesto mám smůlu. Po skrutiniu i můj hlas zvýšil počet poslanců strany, kterou jsem nevolil a tudíž jsem jí hlas nedával.

0 0
možnosti
DL

crash

15. 5. 2010 15:44
Trefně napsaný článek

Já těch 121 000 Kč musím brát tak, že je to opravdu dluh každého z nás. My si volíme naše politiky, my můžeme něco změnit. Pokud si zvolíme ČSSD nebo ODS, které nás stahují na dno, je to jen naše odpovědnost a tak bychom měli převzít odpovědnost i za státní dluh. My rozhodujeme a pokud rozhodneme špatně, můžeme nadávat jen samy na sebe. Klidně si volte ČSSD, ODS a další strany, které se chtějí jen udržet u koryta. Máme demokracii, je to vaše právo. Ale je to opravdu dobře? Nedá se vsadit na jiného koně? Na to, aby tento stát alespoň nějak fungoval, platíme daně. Ze všech finančních transakcí, i když si koupíme jeden hloupý rohlík, jdou z něho peníze státu. Naše peníze. Pokud zvolíme špatné strany do politiky, už to nebude jen dluh 121 000 Kč. Bude to časem 130 000 Kč, 140 000 Kč a pak, až to dopadneme jako Řecko, bude hodně těžké napravit všechny škody. Jenže to bude na nás. Zavedou se o to vyšší daně a my budeme mít pro naše potřeby ještě méně peněz. To chcete?

0 0
možnosti
PN

pernas

15. 5. 2010 19:11
Re: Trefně napsaný článek

Máme volit TO09? Máme věřit tomu, že pana Kalouska, který byl dost dlouho u zdroje,  najednou osvítil nějaký duch ekonomie a bude vše vést tak, že to bude přínosem pro většinu obyvatel? Pan kníže mu již podíl na navyšování státního dluhu odpustil. No nevím, ale tlustá čára za minulými činy u politika dost dobře udělat nejde... Stejně to nakonec dopadne tak, že platícímu plebsu se přitvrdí a těch co v tom umí chodit se to moc nedotkne...

0 0
možnosti
SR

Sam Raften

15. 5. 2010 15:35
já to normálně zaplatil jako každou složrnku

0 0
možnosti
JM

Irish Stout

15. 5. 2010 16:56
Re: já to normálně zaplatil jako každou složrnku

Tak je to správné. Kdyby to tak udělali všichni, politici by se rázem zklidnili, neboť by zase bylo z čeho krást.

0 0
možnosti
RJ

molok

15. 5. 2010 15:17
Nebudu řešit

že staří lidé jsou důvěřivý a že to mnoho mnoho z nich opravdu rozrušit, protože to je otázka absence sociální inteligence někoho z marketingu TOP09. Horší je to že mohla ta složenka opravdu většinu lidí urazit. Většina lidí totiž neprožrala legálně na dávkách 120.000, ani většina podnikatelů nekrátila daně o těch 120.000, většina lidí se nefláká (chronická nezaměstnanost je cca 2%-3%) většina lidí není vysokopostavených státních úředníků a ani nedostala předraženou státní zakázku s výdělkem těch 120.000. Většina lidí obyčejně pracuje a od státu dostala max. tak vzdělání a děravé silnice. To že ji posílá člověk jež má podíl jak na zadlužování socialistických vlád tak na zadlužování následných vlád je už otázka obyčejného cynismu. Další věcí jsou proklamace "týká se nás to všech", dle návrhů jednoltivých stran to není až tak pravda, levice chce trestat za zadlužení bohaté, pravice chudé. Zkuste třeba navrhnout progresi což bude (zvýšení daní) první věc co nám případně MMF naordinuje ..

0 0
možnosti
RJ

molok

15. 5. 2010 15:20
Re: Nebudu řešit

.. jako v Řecku. Uvidíte těch výmluv proč by se zrovna oni neměli podílet či si pohoršit když stát potřebuje splácet dluh. Nejenom důchodci, nejenom matky na mateřské, žádná skupina se nechce vzdát svých zisků či u některých existenčních zisků, kvůli kladným rozpočtům, toliko k těm "odpovědným" ...

0 0
možnosti
Y

Yarda.

15. 5. 2010 14:01
Autore.

Ve svém příkladu jsi uvedl, že ses toho pána ptal, zda by si půjčil na věc zbytnou, kterou sice chce, ale nemá na ni peníze.

Problém je v tom, že nás se nikdo neptal. Možná by k takovým záležitostem bylo na místě pořádat referenda. Ale toho se naši politici bojí jako čert kříže.

0 0
možnosti
.

.zq.

15. 5. 2010 16:31
Re: Autore.

ale oni se nás ptají, každ čtvrtý rok se nás vždy zeptají, jak se nám líbí jejich politika, jak nám hospodaří s našimi penězi .. no a co my na to? Svými hlasy jim řekneme "Jasně kluci, děláte to dobře, pokračujte dál"

0 0
možnosti
JN

tom-2718281828459

15. 5. 2010 13:10
Re: Složenku by měli v prvé řadě

ale to jsou procenta z celkové prožrané částky.

0 0
možnosti
PS

Petr-007

15. 5. 2010 11:44
Ale stat nastesti neni moje rodina

a jeho dluhy se mne tykaji opravdu velmi, velmi malo. Kalouskova slozenka mne spisi potesila, byvaly ministr financi pekne ukazal jak chce resit problemy statu, jeste ze tento spusob neni mozny. V prve rade by lide z TOP9 meli zacit u sebe, spolustraniku a lidi ve statni sprave.

0 0
možnosti
RL

eldark

15. 5. 2010 12:06
Re: Ale stat nastesti neni moje rodina

Pokud se Vás vážený pane dluhy státu týkají jen velmi velmi málo....tak pak jste buď ten, kdo pobírá dávky, nebo ten kterému jsou odpouštěny nedoplatky na daní a nebo sídlíte jinde než v ČR a daně zde tudíž neodvádíte.....pokud jste na všechny uvedené varianty....(jsou i takové, které jsem úmyslně neuvedl, jelikož Vás nechci urážet)...odpověděl ne tak se Vás tento dluh týká víc než si myslíte. Každá daň, sociální a zdravotní pojištění to je Vaše splátka tohoto dluhu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
40 let mlád. Dle "hlasu lidu" jsem primitivním antikomunistou, nestydím se za to.
Pravicově smýšlející člověk, který si nenechá očkovat nesmysly. V diskusi používám své jméno a příjmení, to mnoho lidí nedokáže, se podepsat pod svá vyjádření. Spíše Vám pod anonymním nickem a kodexem nepovolenou profilovou fotografií budou niemandi vyhrožovat fyzickou likvidací, než by se podepsali pod svá slova.