Petr Johan

Asi potřebujeme ty komunisty zpátky, jinak se uchlastáme

19. 09. 2012 13:40:00
Částečná prohibice jasněji vybarvila společenské postoje obyvatelstva. Dokonce jsou i strany, které na tom dělají politické body a mnoho lidí jim k tomu sekunduje tím, že všude svojí frustrací z toho, že si nemůžou loknout, budou špinit ty, kteří se snaží o to, aby trh s alkoholem byl v pořádku.

Postavím se k tomu natvrdo a jasně: stavím zdraví a bezpečnost před ekonomickou stránku. Tudíž jsem naprosto na straně pana Hegera, ministra zdravotnictví, který rozhodl po tom, co se začaly množit případy otravy methanolem, že zakáže prodej alkoholu opatřením, které vydalo MZ v pátek 14.9. 2012 od 19:00 hodin.

Je mi sice naprosto jasné, že to přináší starosti a problémy výrobcům, distributorům a prodejcům, kteří se do tohoto problému dostali naprosto nevinně. To, co musí snášet, není nejlepší, ale bohužel musím poznamenat, že jejich zisky nelze stavět před zdraví a životy občanů, kteří si to zboží kupují a konzumují.

Viděl jsem různé diskuse a různé komentáře, urážky na stranu vlády, pana Hegera. Dotazy, jak je možné, co si to dovolují něco takového zakázat.

Vážené dámy, vážení pánové, spousta mých přátel se objevila mezi těmi, jejichž komentáře jsem absolutně nepochopil, a třeba oni také nepochopí tento můj článek. Důvod může být jakýkoli, ale pro mne je jednoduchý - pokroucené priority.

Jestliže po celé ČR umírají lidé na otravu jedem, který se ocitl v potravinách, je dle mne povinností státních orgánů činit opatření k zastavení tohoto šíření jedů. Obecné ohrožení může být způsobeno čímkoli. Nemusí to být jen nedbalost, může to být i úmysl, tzn. teroristický čin.

V tu chvíli, pokud by nikdo nezasáhl, si lehce dokáži představit reakce všech těch chytráků, od kterých jsem četl reakce, jakože např.: za to může stejně vláda, že to měli zajistit dřív, že to je korupce, že v tom jedou celníci, že za to může Kalousek, že je Heger zmrd, socialista a těch pomluv a konspirací až je mi z toho zle.

To jen proto, že si nemůžete dát panáka?

No jestli tedy můžete urážet vy všichni, tak já můžu taky. To jste takoví notoři, že už neumíte rozeznat prioritu, která je přednější?

Petr Johan

Autor: Petr Johan | karma: 18.28 | přečteno: 969 ×
Poslední články autora