Jak se v televizi manipuluje s míněním

Z médií se dozvídáme, že agentury ve svých výzkumech oznamují po Rathobraní pokles preferencí ČSSD o 25%. To znamená, že ze sta případných voličů jim 25 odmítá po tomto úspěšném zákroku protikorupčního útvaru Policie České republiky dát svůj hlas. A to není vše, dokonce jsou další, kteří jsou váhaví. A to je pro sociální demokracii memento. 

Předpokládal bych po tom, co se strana a imunitní a mandátový výbor PS seznámili s případem, že se jak se říká strana chytne za rypák a bude dělat to co má a naprosto transparentně, v pořádku bude plnit svoji funkci opozice, ale se vší důstojností.

Tak si však nepředstavuji pouze „my už Davida Ratha vyzvali, aby opustil své funkce“. Ve chvíli, kdy oni jako opozice kritizují vládní strany, požadují v případě něčeho takového, jako je takovýto případ, okamžité rezignace vedoucích představitelů obvodů, krajů, strany, vlády. Jak je možné, že nejsou sami schopni něčeho takového v případě, že vyšel na světlo světa tento závažný případ, dle mne prorostlý metastázemi hluboko do stran ČSSD i KSČM.

 

V současné době se projednává vystoupení Ratha v Parlamentu. Ať už to dopadne jakkoliv, já bych také nebyl pro, jelikož šanci obhájit se již dostal a dle vyjádření i spolustraníků neobstál. Ale dnes opět i ti spolustraníci brojí za to, aby zločinec, který kazí morálku všem lidem v této republice, měl právo vystupovat v Poslanecké sněmovně i po tom, co je důvodně vzat do vazby pro spáchání trestného činu přijímání úplatku. Ten člověk, který se neostýchal zajít k vulgaritám, aby pošpinil politickou oponenturu, jen aby na ně naházel co nejvíce špíny, se dnes domáhá svých práv vyplývajících z Ústavy ČR.

Poslanec a stínový Ministr vnitra Jeroným Tejc dnes v OVM opět ukázal, jak dokáže strana zneužívat cokoli k útoku proti vládě, aniž by si uvědomil, že si tím kálí do vlastního hnízda. Zaplakal, že Rathův případ je sice důkazně věrohodný trestný čin, ale stejně si myslí, že by měl mít právo David Rath hovořit před Poslaneckou sněmovnou. Na námitku, že by mohlo dojít k matení a manipulaci svědků, což se již snaží odvádět pozornost dnes D.Rath tím, že ze sebe dělá politického mučedníka odpověděl, že je třeba, aby to doložil ministr vnitra. A myslí si, že kauza je účelová, jelikož se policie masivně soustředí na kauzu Rath v řádu jednotek miliónů u opozice a přitom jinde - třeba v kauze ProMoPro se jedná o stovky miliónů až miliardy a na to se Policie nesoustředí.

 

Milí čtenáři, Vy si nepamatujete na to, že na kauzu ProMoPro upozornilo Ministerstvo financí pod vedením Miroslava Kalouska, poslance TOP09 a člena koaliční vlády, která si dala do programu boj s korupcí? Vy nevíte, že v této kauze byla již podána trestní oznámení a celá záležitost je ve fázi vyšetřování? Necháte se z televize opět manipulovat tou oranžovou gardou, že Policie dělá  vše jen proto, aby se zbavila opozice? Já to vím, a proto Vám to tady píší, abych Vám to připomenul, kdo Vám záměrně lže.

 

Příjemnou neděli

Petr Johan

Autor: Petr Johan | neděle 27.5.2012 16:33 | karma článku: 27,89 | přečteno: 1786x
  • Další články autora

Petr Johan

Klidně budu nácek

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55

Petr Johan

Bylo nám to jasné

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67