Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

10. 5. 2012 9:14
to je právě ten problém

protože, pod pojmem "jednání" si představuji takovou dohadovací činnost, kdy obě strany jsou ochotny dohodnout oboustranně souhlasný a výhodný kompromis, kde obě jsou ochotny omezit své maximalistické požadavky ve prospěch požadavků té druhé strany...To je prosím jednání, a takto byla i původně koncipovaná tripartita , vláda řekla "my chceme toto", zástupci odborů  i podnikatelů) řekli  "my chceme toto", a dohodli se na nějakém kompromisu.

jednání pochopitelně není stav, kdy příjdou zástupci  odborů, předloží své požadavky, načež vláda ty požadavky hodí do koše a řekne jim jak to udělá ona sama podle svého.Takové jednání je skutečně zbytečné, a jestli ho vláda z nějakých důvodů (asi kvůli médiím) dělá, tak je to jen stafáž, a je to skutečně škoda času a peněz. Ale odboráři na ně chodit budou, aby je pak v médiích nemohli vládní politici napadat "že s nimi nejednají"...

1 0
možnosti

Petr Johan

10. 5. 2012 9:20
Re: to je právě ten problém

jednání nejsou žádné dohady :-)

1 0
možnosti

petrph

10. 5. 2012 9:26
Re: to je právě ten problém

a co je to tedy jednání, to si je tam pozvali jako vrchnost zvala vesnické šafáře na přidělení roboty?

1 0
možnosti

Petr Johan

10. 5. 2012 9:32
Re: to je právě ten problém

Řečové jednání čili vyjednávání, v němž se dvě nebo více stran snaží najít společné stanovisko a dohodu.

Jestliže jedna ze stran chce jednostranné výhody, není to jednání, ale prosazování svých názorů a výsad.

Pokud k tomu využívá nátlakové akce, jedná se přímo o vydírání.

1 0
možnosti

petrph

10. 5. 2012 9:45
Re: to je právě ten problém

Jo souhlas,ale to co píšete platí pro obě strany.Nebo-li je to i vláda kdo si diktuje své výhody (třeba zvyšování daní) Ten rozdíl je v tom co píšete "snaží najít společné stanovisko a dohodu" . A v běžném jednání, když se 2 strany nedohodnou, tak se vlastně nedohodlo nic a nic se konat nebude. Kdežto v tomto případě, nedohodne se nic, tudíž platí stanovisko vlády a ta si ho může vymoci s pomocí svých nátlakových akcí (zkuste pak ty zvýšené daně neplatit a uvidíte).

0 0
možnosti

Petr Johan

10. 5. 2012 9:53
Re: to je právě ten problém

Krásně to otáčíte, ale neumíte to.

Vyděrači jsou jen na jedné straně.

Daně se zvyšují jen proto, aby byly peníze pro státní rozpočet, ze kterého se platí důchodci, děti, státní zaměstnanci, apod. To jsou ti, za které stávkují ti vyděrači, víte pane nevědoucí.

A už neotáčejte, mohl by jste se roztočit.

0 0
možnosti

petrph

10. 5. 2012 10:00
Re: to je právě ten problém

Já bych to sice ještě roztočit, mohl, ale dobře neudělám to. Ale v tom případě, když má podle Vás vláda tak pevné argumenty, tak proč si tedy pozvala ty odbory aby s ní o tom jednaly? Jaký to mělo mít  smysl?

0 0
možnosti

Petr Johan

10. 5. 2012 10:12
Re: to je právě ten problém

No, když píšete o argumentech, tak jste přesvědčil, že nemáte žádné.

Zasedání tripartity je pravidelné a vláda nemusí rozesílat pozvánky svým partnerům.

Odbory se vyjádřily, že už se nedostaví a budou bojkotovat tripartitu. Stejně se dostavily.

Jen chcete mít poslední slovo, že? Tak si napište ještě jednu odpověď, třeba zase i nesmyslnou, já už reagovat nebudu.

0 0
možnosti

petrph

10. 5. 2012 10:19
Re: to je právě ten problém

Tak jo, díky. aspoň za poslední slovo.Jednání tripartity na kterém vláda odmítá jednat a pouze sděluje své požadavky, které se budou (díky její legislativní i výkonné moci) plnit , není jednáním a je veskrze zbytečné. Stačí?

0 0
možnosti

raz

10. 5. 2012 11:01
Re: to je právě ten problém

Na jednání tripartity (tento systém schůzek vlády-odboryů a zaměstnavatelů, je okopírovaný z Německa)  vůbec nemají být jako téma předkládány debaty o daních a pod. Předmětem jednání tripartity musí být jen témata vztahů mezi zaměstnavateli a zaměstnanci (kolektivní smlouvy, zákoník práce, zákon o mzdě a pod) . V Německu jsou dána jasná témata, to jest jednací body  každého jednání tripartity a tam žádné jednání o daních (například) zakotveno není a tak se o tom nejedná, protože to odborům nepřísluší!

Já si například vůbec nepřeji aby mne v jakýchkoliv jednáních o daních a pod, zastupovaly odbory, protože jim po tom nic není....a věřím že je nás většina!

1 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
40 let mlád. Dle "hlasu lidu" jsem primitivním antikomunistou, nestydím se za to.
Pravicově smýšlející člověk, který si nenechá očkovat nesmysly. V diskusi používám své jméno a příjmení, to mnoho lidí nedokáže, se podepsat pod svá vyjádření. Spíše Vám pod anonymním nickem a kodexem nepovolenou profilovou fotografií budou niemandi vyhrožovat fyzickou likvidací, než by se podepsali pod svá slova.