Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kimmy

8. 9. 2009 4:55
U voleb nerozhoduje zdravy rozum

typicky volic je stejne kratkozraky jako soucasni politici - mysli jen na sebe a na svuj prospech, nikoli na prospech celku a spolecnosti. Lidi nejsou vychovavani k tomu, aby prijali zodpovednost za svuj zivot a levice neustale protlacuje mentalitu 'sverte se nam a my se o vas postarame'

apelovat na zdravy rozum je hezke - taky se to snazim delat - ale tvari v tvar socialnim davam je zdravy rozum casto kratky...  (aneb jak jsem si precetla v jinem blogu - jine zeme  maji prece vetsi dluhy, tak o co jde...)

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

9. 9. 2009 8:27
Re: U voleb nerozhoduje zdravy rozum

Jinými  slovy:

Jestliže někdo upřednostňuje vlastní zájem nad společným zájmem rentability, není to jen nezodpovědnost, ale i bezbřehá blbost takto jednajících.

Řeknu to jednoduše, kdo volí socany jen kvůli sociálním dávkám, tak ja blbec. A klidně se mnou nemusí mluvit, i když to bude můj známý.

0 0
možnosti
FV

fouly

8. 9. 2009 0:10
Důchodce.

Pane autore,skutečně jste mne svým článkem dojal a pro to se těch 200 korun

teoretického zvýšení zříkám ve prospěch státního rozpočtu.Hlavně nesnižujte platy

pilotům,nebo začnou padat letadla vinou jejich špatné výživy .Tedy těch pilotů.

200000Kč měsíčně proti 10000 průměrného důchodu !!

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

9. 9. 2009 8:22
Re: Důchodce.

Poprosím Vás o neporovnávání výše průměrného důchodu s platem pilota. Je to neporovnatelná záležitost vzhledem k profesní zátěži pilotů, odpovědnosti za životy a zdraví cestujících, apod.

V každém případě jsem ale tento případ nutnosti snížení platů u zaměstnanců ČSA zmínil v odstavci 4) mého článku. Pokud k tomu nedojde, bankrot ČSA nikdo neodvrátí.

0 0
možnosti
K

kaktusak

7. 9. 2009 22:50
Levice zatím vždy vládla mnohem lépe než pravice

ČSSD bude lépe než ODS vládnout i v budoucnu. Jestli "majitelé" nerozkradou, co pracující vytvořili, tak se důchodci ani rodiny s dětmi vůbec nemají čeho obávat. 

0 0
možnosti
RK

romualda

7. 9. 2009 16:01
A koho volit?

A koho teda máme volit? ČSSD má zatím nejviditelnější kampaň a paradoxně se mnoho lidí seznámí s jejím programem zde na blozích, mnoho autorů má fakt velkou zálibu je číst, ale očekávám, že s přibližujícími se volbami přijdou ostatní strany s pořádným, mnohem větším populismem. Ale tak víme u které strany bude program po volbách nesmyslným letáčkem.

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

7. 9. 2009 21:48
Re: A koho volit?

Vím kam míříte.

Můj článek je o absolutní ignoraci socdemáků v čele s p.Parounkem k tomu, co se právě děje. Kdo viděl včerejší OMV a není zatížen žádnou barvou, vám to lehce potvrdí. On dostane otázku, na kterou neodpoví, ale přitom se zmíní o položkách programu své strany.

Ptají se jej na možnost kompromisu v jednání o státním rozpočtu a on se bude bavit jen o tom, co chce ČSSD. Hraje si na to, že neví, co je v návrhu rozpočtu, a potom ihned vystřelí na p.Schwarzenberga, že jemu se ten návrh rozpočtu určitě líbí a hodí. Není to politik pro lidi, ale jen pro sebe. Tvářit se může jak chce.

0 0
možnosti
JP

sir Humprey

7. 9. 2009 15:02
rodina s průměrným příjmem přijde za KSČSSD o 13000,-Kč

:-P

0 0
možnosti
K

kaktusak

7. 9. 2009 22:52
Re: rodina s průměrným příjmem přijde za KSČSSD o 13000,-Kč

KSČSSD neexistuje, takže průměrná rodina o nic nepřijde.

0 0
možnosti

s-s-in

7. 9. 2009 14:20
yni se mi ty blešky nechce číst...

stačily mi první dvě věty... takže teď už víme (a jsme zde masírováni denně) že nemáme volit ČSSD... dobrá já ji teda volit nebudu ale poradí mi někdo koho volit mám?

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

7. 9. 2009 21:52
Re: yni se mi ty blešky nechce číst...

Já myslím, že nepotřebujete poradit. Jen jde o to, jestli vůbec chcete, aby Vám někdo radil. Mě se také nechce Vám radit, koho máte volit. Jen jsem Vám sdělil, že pokud budete volit diletanty, dopadneme šíleným způsobem (v článku napsáno jinak, ale základ stejný), a také jde o to, jestli si připustíte tu odpovědnost, nebo máte všechno a všechny na háku.

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

7. 9. 2009 13:05
pro všechny upozornění

Tento článek nijak nepropaguje stranu, které fandím. Ukazuje na nepravosti rádoby spasitele všech problémů, kteří ani neví, co říkají.

0 0
možnosti
K

kaktusak

7. 9. 2009 22:56
Re: pro všechny upozornění

To víme dávno, že pravicové recepty nejsou všespasitelné.

0 0
možnosti
S

Sampis

7. 9. 2009 12:56
Těch státních podníků už moc nebude,

ale souhlasím, musí se šetřit. Proto bych nezvedal DPH, zmrazení příjmů a růst DPH defakt snižuje kupní sílu obyvatelstva, ale zavedl progresivní zdanění a zvýšil daně v horním pásmu. Sice se mě to taky dotkne, ale zodpovědně můžu říct, že asi méně, než zvýšení DPH důchodce s desítkou čistýho.

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

7. 9. 2009 13:03
Re: Těch státních podníků už moc nebude,

Já osobně taky prodávám zboží a zvýšení DPH z 5 na 9 % jsem do finální ceny nepromítl. Nejsem v tom sám, kdo si tím zkrátil zisk. Denodenně sleduji různé ceny různých produktů a narážím stále i na potraviny, které jsou teď levnější než za DPH 5%. Takže to nelze takto kategorizovat. Zastavení růstu důchodů není odebrání, jak je to leckdy preferováno.

0 0
možnosti
MZ

Cavaliere

7. 9. 2009 12:49
Hm

Vždyť je to úplně jedno koho volit. Stání rozpočet připravuje pan Janota, prý už 16 let, bez ohledu na vládnoucí stranu a ještě se to pořádně nenaučil.:-P Každým rokem je to horší a horší.:-)

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

7. 9. 2009 12:42
Vážení důchodci a rodiny s dětmi

Volte ODS nebo TOPplánek 09 a do několika málo let se budete chodit pást.Ovšem,jestli vám to kamarádi jmenovaných zlodějů dovolí.Protože vaše už nebude nic.

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
40 let mlád. Dle "hlasu lidu" jsem primitivním antikomunistou, nestydím se za to.
Pravicově smýšlející člověk, který si nenechá očkovat nesmysly. V diskusi používám své jméno a příjmení, to mnoho lidí nedokáže, se podepsat pod svá vyjádření. Spíše Vám pod anonymním nickem a kodexem nepovolenou profilovou fotografií budou niemandi vyhrožovat fyzickou likvidací, než by se podepsali pod svá slova.