Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vážená vládo České republiky

Není to nic neočekávatelného, že opozici budete mít vždy v patách na každém kroku. To, co se dnes děje, nemá nic společného s konstruktivním jednáním.

Nečekejte však, že se Vámi bude opozice bavit vstřícně, když mají jasně na obzoru své vlastní vítězství vzhledem k tomu, jaká je situace v tomto státě s veřejnými financemi, jaká je situace těch neustále populisticky omílaných nízkopříjmových skupin, postižených, důchodců, apod.

Ten, kdo trochu přemýšlí, tak mu musí dojít, že na tom není nikdo tak blaze jako to bylo dříve, ale v současné době se situace začíná hrotit občanskými nepokoji, často popouzeným opozičními stranami a jejich poslanci, odborovými organizacemi, které jsou levá ruka levicových stran a jinými skupinami osob, které mohou profitovat na tom, že se změní legitimně zvolené vedení našeho státu. Dnes jsem například v televizi viděl vystoupit na tiskové konferenci sociální demokracie populárního populistu Zdeňka Škromacha. Osobně jsem si myslel, že už snad vystoupil z politiky, ale pak mi došlo, že čekal na to, až bude opět moci verbovat občany k účasti na protestech organizovaných odborovou centrálou ČMKOS. Jeho vystoupení bylo výsostně trapné, ale pro zoufalce, kteří vidí ve straně růže záchranu, je to pořád populární řečník.

Bohužel v takovýchto vyhrocených situacích, kdy se vážně mnoho občanů ocitá na hranici udržitelnosti svých financí pro běžný život, není problém lehko podlehnout líbivým heslům, která přináší strany červené a oranžové barvy, jak nám bylo dobře, když tady byli komunisti. V poslední době se s touto glosou setkávám skutečně často, až je mi z toho špatně, jelikož jsem v té době vyrůstal a vím, co je pravda a co je pohádka. Pro někoho jako jsem já, se stačí podívat na retro pořad TV noviny před 25 lety, a musí být rád, že žije v takovém světě a zřízení, jako je dnes. Bohužel jsou však stále osoby, kterým prostě nelze vysvětlit, že na sociální dávky, důchody a jiné mandatorní výdaje pro někoho do státního rozpočtu musí také někdo vydělat a čím více je těch, kdo pobírá ty dávky a méně těch, kdo vydělává, tak se nemůže výše dávek zvyšovat. To prostě nelze. V tu chvíli je člověk, co se to snaží vysvětlit, úplný debil a v dalším kontextu jistě i zloděj, který ty peníze pomáhá rozkrádat.

Na těchto lidech, kteří nedokáží chápat jednoduché základní pojmy ekonomiky, staví právě ta opozice a zájmové skupiny usilující o pád stávající vlády, ba dokonce i prezidenta. Těchto lidí jsou dnes plné hospody (kdekoli, kam přijdu, jsou schopni se lidé pohádat kvůli vládě nebo na ni nadávají), slyšíte to v dopravních prostředcích, jsou toho plné sdělovací prostředky, lidé vycházejí do ulic pod vedením různých osob.

A zde se dostáváme k meritu věci, co hrozí v následujících týdnech , či měsících? V ulicích je zde totiž i hrozba přenosu emocí k násilí, jelikož k tomu i někteří extremisté přímo vyzývají. Hrozí poškozování majetku státu, ale také majetku sokromého, a to si dokážete velmi dobře představit, že to se nebude líbit nikomu, každý bude hájit svá práva.

Vaše vláda se udrží na základě sice vratké,  ale většiny v Parlamentu, jelikož Věci Veřejné budou stále hlasovat pro udržení vlády, aby stále měly své posty v parlamentních lavicích. Hrozí jim totiž ztráta těchto postů při předčasných volbách.

Žádám Vás však tímto, pokud je to možné, aby jakékoli kroky nejen vlády, ale i poslanců vládních stran byly naprosto profesionální, jelikož pokud nebudou, zavdáváte každým krokem, každým slovem příčinu k tomu, aby Vás hnali ti burcovaní lidé z ulice na pranýř. Takže pokud budete podnikat například takové diletantské kroky, jako je dle mého názoru souboj ministra školství Dobeše a akreditační komise pod vedením pí.Dvořákové, nebo budete v Parlamentu či v médiích podléhat útokům politických protivníků nebo snad dokonce koaličních spolupracovníků a budete se prát o svoji bábovičku, tak tím v žádném případě důvěru nezískáte.

Na Slovensku máte jasný vzor toho, jak to vypadá, když není schopná pravicová vláda spolupráce. Robertovi Ficovi bez ohledu na to, že se taky vystavoval „v kleci s gorilou“, stačilo stále slibovat lepší budoucnost a má to doma. Na jak dlouho? To je otázka, ale převálcoval všechny.

Oranžády u nás taky svaté nejsou, spousta lidí to ví. Vzpomeňme na strojvedoucího Standu Grosse a jeho obchodnické umění, na bývalého lanškrounského komunistu Michala Krause a jeho obchody s kakaem, na moravskoslezského hejtmana Jaroslava Palase a jeho nevysvětlenou kauzu financování stavby penzionu za 20 milionů na Bruntálsku,  pro výrobu pervitinu uvězněný sociálnědemokratický zastupitel pro Prahu 9 Petr Müller a podezření na tok peněz pro financování strany. Na tohle mnoho lidí je totiž schopno zapomenout ve chvíli, kdy jim jak se říká ucpe někdo hubu žrádlem, byť ve formě slibu.

 

Vyvstává tady tedy otázka:   Myslíte, že je dobré stále navzájem připomínat svým protivníkům jejich minely?

 

Držte se prosím hesla: Schopný hledá způsoby, neschopný hledá důvody.

 

Petr Johan

 

Autor: Petr Johan | pondělí 19.3.2012 22:30 | karma článku: 19,67 | přečteno: 1650x
  • Další články autora

Petr Johan

Náhodný omyl nebo cílená dezinformace?

Dívám se dnes večer na Události na ČT24, kde se probírá aktuální dění a slyším něco, co mi hlava nebere. Byl jsem totiž na Facebooku, kde jsem viděl bouřlivé ohlasy na mluvu prezidenta při Hovorech z Lán v ČRo a také to, že bývalý vrchní agrárník, dnešní senátor Veleba, uznal za vhodné se jej zastat, jakožto hlavouna své propadlé strany.

6.11.2014 v 20:40 | Karma: 24,06 | Přečteno: 2086x | Diskuse| Politika

Petr Johan

Klidně budu nácek

Jestliže někdo, kdo souhlasí s agresí vojsk na území cizího, svrchovaného státu, bude o někom, kdo s těmito činy zásadně nesouhlasí, hovořit a psát jako o náckovi, tak s tím bohužel nic udělat nemohu. Prostě ten nácek budu.

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Politika

Petr Johan

fejsbůkáři - Lada Dvorská zase žije!!!

Tak si představte, že se nám probudila naše stará známá dáma Lada Dvorská, která nás v několika antikomunistických skupinách obšťastňovala svým správcovstvím, a to převážně ve stylu: "ty buď zticha, ty nic nevíš, to já mám web Atllanka, pracuju v Holandsku, jsem antikomunista a ty jsi bolševik, pokud nejsi se mnou, tak máš smůlu, ani mě tvoje odpověď nezajímá, protože jsem tě z naší skupiny už před chvílí vyhodila".

4.3.2014 v 7:47 | Karma: 32,24 | Přečteno: 4189x | Diskuse| Občanské aktivity

Petr Johan

Bylo nám to jasné

Velmi mne mrzí, že jsou lidé, kterým dnešní stav vyhovuje, některým je naprosto jedno, co se děje, prý "to nějak dopadne" a tyto odpovědi na vize do budoucnosti mne velmi překvapují.

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67 | Přečteno: 501x | Diskuse| Politika

Petr Johan

podepisování Petice v komunistickém Ústí nad Labem

Postřehy, diskuse, názory, mantry, zděšení. Navštívil jsem dnes severočeské krajské město Ústí nad Labem. Úplně za jiným účelem, než o kterém bude článek, ale ten účel zde ani zmiňovat nemusím, je zcela soukromý a ani by vás nezajímal.

5.12.2013 v 18:45 | Karma: 21,35 | Přečteno: 859x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Prodej bytu 3+1, 70m2
Prodej bytu 3+1, 70m2

Mimoňská, Stráž pod Ralskem, okres Česká Lípa
2 799 000 Kč

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
40 let mlád. Dle "hlasu lidu" jsem primitivním antikomunistou, nestydím se za to.
Pravicově smýšlející člověk, který si nenechá očkovat nesmysly. V diskusi používám své jméno a příjmení, to mnoho lidí nedokáže, se podepsat pod svá vyjádření. Spíše Vám pod anonymním nickem a kodexem nepovolenou profilovou fotografií budou niemandi vyhrožovat fyzickou likvidací, než by se podepsali pod svá slova.