Mnohokrát děkuji České televizi

17. 03. 2012 3:40:00
V posledním Hyde Parku tohoto týdne dostal prostor pan Slávek Popelka, iniciátor Holešovské výzvy, sloužící jiným osobám ke vzbuzení občanských nepokojů ve společnosti. Tyto mají svrhnout pravicovou vládu, která je v tuto chvíli ve vedení státu a prezidenta Václava Klause, protože se mnohým lidem již nezamlouvají.

Oni se jim ale nezamlouvali už po volbách.

Jenže po těch volbách by s nějakými občanskými nepokoji asi všichni, kdo by na tom mohli profitovat, těžko pochodili. Dnes, kdy je tíživá situace, je k tomu naprosto ideální příležitost. A tak hurá do ulic.

Zanadávali si na všechno možné, i když teze a hesla slyšíme z úst levicových poslanců neustále u televizních obrazovek, z úst nespokojených občanů je to již něco jiného, zvláště když je to dav a přímo stádo.

A tak vedoucí toho stáda si i usmyslí, že přivede bečící ovečky před Českou televizi. Tam mu stádo odbečí, že je tady cenzura, že nejsou v telce vidět, tak ho tam teda pustí do zpráv a on celému národu s velkými rameny přednese, že jestli vláda nebude vše řešit (předpokládejme požadavky demonstrujících) po dobrém, může se stát, že se budou převracet auta a rozbíjet výklady.

Když je někdo s něčím nespokojený, projeví to demonstrací nespokojenosti. Ve čtvrtek však v několika městech proběhla demonstrace síly davu. A co v pátek? Slabota. Mnozí nejspíš pochopili, že to tímhle způsobem asi nepůjde, tak zůstali doma.

Pokud bysme se chtěli ptát na inteligentní a konstruktivní řešení současného stavu od aktérů a iniciátorů této výzvy, pravděpodobně se toho nedočkáme. Byli totiž schopni se jako protestující se na místě pohádat, o co jim vlastně vůbec jde a vlastní řešení - to je pro ně poklad na dně moře. Oni jsou však neplavci.

A tak mají na práci jen jedno, dělat všechno pro to, aby se k pokladu nedostal nikdo jiný. Jde jen o to, jestli z vlastní vůle, či na něčí objednávku.

Jak jsem již uvedl v nadpisu, mnohokrát děkuji České televizi za to, že umožnila vystoupit panu Slávku Popelkovi v pořadu Hyde Park na ČT24 a to hned z několika důvodů:

  • vysvětlil velice dobře, že chce Holešovská výzva odstranit jakýmkoli způsobem současnou vládu a prezidenta a nastolit „přímou demokracii“
  • na otázku co je to přímá demokracie odpověděl, že je to to, "co si bude přát lid" - to je v podstatě novodobá marxistická varianta totalitního režimu
  • na otázku jak nastolí přímou demokracii nebyl schopen odpovědět a po delším váhání odpověděl, že se tím teď nehodlá zabývat, že se v současné době zaměřuje hlavně na svržení vlády a prezidenta
  • na spoustu dalších otázek odpovídal strašně, nepřipravený, nesebevědomý, protimluvy skoro v každé druhé odpovědi

Chtěl bych napsat a říci všem, kdo nadáváte na vládu a třeba jste i byli na těch náměstích:

1) jen vy osobně jste ten, kdo je odpovědný za to, jestli má zaměstnání nebo ne, jestli má na jídlo nebo má chleba o dvou kůrkách a místo mléka vodu

2) ať tam bude jakákoliv vláda, vždycky se na ni bude nadávat

3) chcete-li používat sílu, počítejte s reakcí

4) silou se nezměnilo většinou nic, je třeba hloubková změna, a to znamená od základu - od spoda, jak chcete stavět novou střechu na prohnilých základech?

5) vzpomeňte si, kolikrát jste se za poslední rok pohádali se svými známými, kamarády, jen proto, že jste byli naštvaní na vládu

6) když přijdu někam za zábavou, nebaví mne poslouchat neustálé žvásty o tom, jak to ta vláda podělala apod., Vás to baví? Tak když bude takovej vopruz u stolu a začne takhle kecat, tak ať zaplatí rundu panáků a zmlkne, ono ho to potom přejde. Uvidíte, že budete mít jinou náladu, jiný život a nějaká vláda Vás bude zajímat ve chvíli, kdy půjdete k volebním urnám.

7) jestliže budete zedník a budete stavět zeď a ráno přijdete, zeď bude rozkopaná, cihly rozbité, jistě nebudete mít dobrý pocit. Mně připadá, že na náměstích probíhalo školení bourání zdí.

8) s tím člověkem, který to vede (vás vede) a byl včera v Hyde Parku, daleko nedojdete, ten se diskvalifikoval sám, nedělejte něco podobného

Petr Johan

Autor: Petr Johan | sobota 17.3.2012 3:40 | karma článku: 34.10 | přečteno: 2941x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 76 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 25.82 | Přečteno: 492 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.12 | Přečteno: 516 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 467 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2308 | Diskuse
Počet článků 82 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1631
40 let mlád. Dle "hlasu lidu" jsem primitivním antikomunistou, nestydím se za to. Pravicově smýšlející člověk, který si nenechá očkovat nesmysly. V diskusi používám své jméno a příjmení, to mnoho lidí nedokáže, se podepsat pod svá vyjádření. Spíše Vám pod anonymním nickem a kodexem nepovolenou profilovou fotografií budou niemandi vyhrožovat fyzickou likvidací, než by se podepsali pod svá slova.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...