Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Přepadl a oloupil jsem ho, protože tam měl hodně peněz a byl sám.

Tímto nadpisem by neměl článek patřit do sekce "politika", ale patří, a to přímo. Je to návod k použití, který je nám denodenně předkládán špičkami politické scény.

Když někdo pokládá otázku „Panebože, kam jsme se to dostali?“, tam mu nelze odpovědět jinak, než že do sraček, už tam jsme, asi pěkně dlouho. Bude to velice těžké se z toho dostávat, a zvláště pokud nám budou pomyslným vzorem naši zákonodárci a strážci zákona, kteří sami nevědí, co je to zákon, čest, morálka, odpovědnost. 

 

Posledním „vzorem“ amorálního přístupu je pan „doktor“ Hosman, který se upamatoval na to, jak ve škole kouká přes rameno spolužákovi. Ale přeci nebude až tak hloupý, tak se s tím kamarádem radši domluví, nemusí koukat přes rameno, a kámo mu přímo předloží svůj výtvor, aby si Lůďa stihl do konce zvonění taky něco napsat. Ale protože má Lůďa čestnej flek, tak je potřeba, aby se to nikdo nedozvěděl, nesmí. A tak se tutlá a tutlá, dokud to jde. A ejhle, nejen že odzvonilo, třídní mu za to dal sice vyznamenání, ale dostalo se to k řediteli, který si to zkontroloval a shledal závažné chyby. Učitele propustil za selhání při své činnosti  a za ostudu způsobenou škole. Luďkovi chce to vyznamenání anulovat, ale tomu se to nelíbí, chce si ho nechat, protože ho pro svoji práci potřebuje, nechce přeci jít stavět auta před přechody pro chodce. A tak si Luděk sežene právníka, který má pověst borce a z doslechu ví, že ze všeho vytáhne třeba i vraha. No to je přeci nad slunce jasné, za všechno může systém, kdyby si to zkontrolovali hned, mohlo se to zjistit, že je to opsané, tak mu ten titul doktora nemuseli dávat.

Vážení a milí, vracím se k titulu článku, přesně takto se dá obhajovat trestný čin (ať už je jakékoli závažnosti) dle vzoru obhájce pana Hosmana. Proč? Protože je to ukázka jednostrannosti nezodpovědných pohlavárů. Kdyby se sebral a odešel, udělá líp. To on ale neumí.

 

Předešlým vzorem je znevažování rozhodnutí Ústavního soudu, který přijal a posoudil ústavní stížnost poslance pana Melčáka na protiústavní jednání poslanecké sněmovny a prezidenta při sjednávání a vyhlášení předčasných voleb, a tuto stížnost označil za oprávněnou, zrušil předčasné volby. Toto rozhodnutí většina politických stran schvalovala a přivítala jako správné, jelikož to bylo rozumné závažné rozhodnutí v demokratickém státě. Kdo to nepřivítal, neschvaloval, ba přímo odsoudil, byla „rudooranžová koalice“, která tím absolutně potřela a dodnes potírá vážnost Ústavního soudu jako instituce hájící zájmy České republiky v souladu s Ústavou. 

Proč? Protože jim Ústavní soud narušil scénář, a tím je dost nakrknul. 

 

Počínajícím jednáním, které se mi hnusí, bylo to, že v roce 2006, kdy ve volbách do poslanecké sněmovny nevyhrála ČSSD, nebyli schopni oranžoví přijmou politickou porážku a odejít do opozice, kde by pracovali na jiné politice . Bránili od začátku všemu, kde by neměli prosazena svoje zatlučená křesla. A když se (pro ně čirou náhodou) povedlo sestavit vládu koalice ODS, SZ, KDU-ČSL, nepřenesli to přes srdce, od začátku hledali možnosti, jak tuto vládu znevážit, svrhnout. Přes poplatky, kdy se vláda dostala do ouzkých, se jim povedlo získat podporu od občanů, čímž zesílily jejich kramfleky. Ničili vše, bojkotovali vše, nedělali vůbec nic pozitivního, kromě toho, že jen plácali nesmysl za nesmyslem, vytvářeli pseudokauzy, v předvolebním boji slibují nesplnitelné. Ale k tomu navíc porušují zákon schválený poslaneckou sněmovnou, zákonodárný institut pro ně není svrchovaný, pokud v něm nevelí oni. Proplácejí regulační poplatky z peněz krajských úřadů, do kterých jdou peníze ze státního rozpočtu, ale do jiných titulů. Čímž porušují další ustanovení, kradou peníze, přesouvají peníze na poplatky z peněz určených pro jiné tituly (jiné investice). Přestože jim již několikrát bylo soudem uloženo, aby toto zastavili, pokračují dál, je jim jedno, co říká soud.

Proč? Protože oni chtějí jiný soud, nejspíše takový, o kterém budou dopředu vědět, že bude rozhodovat pro ně (v jejich zájmu). 

 

Všechny tři případy mají jedno společné - humus. Produkt označovaný tímto způsobem je na první pohled odporný, avšak do budoucna pomáhá růstu plodů, které mají přínos pro lidský život. Doufám, že soudy budou rozhodovat dobře a rozumně. Doufám, že se z těchto zkušeností čtenáři dostatečně pro budoucí volby poučí, aby se podobní nezodpovědní dostali na kompost, kde by mohli pomoci růstu naší společnosti tím, že už se nedostanou na světlo světa. Zaorat dostatečně hluboko, prosím !!! 

Autor: Petr Johan | středa 28.10.2009 10:07 | karma článku: 20,01 | přečteno: 1186x
  • Další články autora

Petr Johan

Náhodný omyl nebo cílená dezinformace?

Dívám se dnes večer na Události na ČT24, kde se probírá aktuální dění a slyším něco, co mi hlava nebere. Byl jsem totiž na Facebooku, kde jsem viděl bouřlivé ohlasy na mluvu prezidenta při Hovorech z Lán v ČRo a také to, že bývalý vrchní agrárník, dnešní senátor Veleba, uznal za vhodné se jej zastat, jakožto hlavouna své propadlé strany.

6.11.2014 v 20:40 | Karma: 24,06 | Přečteno: 2086x | Diskuse| Politika

Petr Johan

Klidně budu nácek

Jestliže někdo, kdo souhlasí s agresí vojsk na území cizího, svrchovaného státu, bude o někom, kdo s těmito činy zásadně nesouhlasí, hovořit a psát jako o náckovi, tak s tím bohužel nic udělat nemohu. Prostě ten nácek budu.

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Politika

Petr Johan

fejsbůkáři - Lada Dvorská zase žije!!!

Tak si představte, že se nám probudila naše stará známá dáma Lada Dvorská, která nás v několika antikomunistických skupinách obšťastňovala svým správcovstvím, a to převážně ve stylu: "ty buď zticha, ty nic nevíš, to já mám web Atllanka, pracuju v Holandsku, jsem antikomunista a ty jsi bolševik, pokud nejsi se mnou, tak máš smůlu, ani mě tvoje odpověď nezajímá, protože jsem tě z naší skupiny už před chvílí vyhodila".

4.3.2014 v 7:47 | Karma: 32,24 | Přečteno: 4189x | Diskuse| Občanské aktivity

Petr Johan

Bylo nám to jasné

Velmi mne mrzí, že jsou lidé, kterým dnešní stav vyhovuje, některým je naprosto jedno, co se děje, prý "to nějak dopadne" a tyto odpovědi na vize do budoucnosti mne velmi překvapují.

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67 | Přečteno: 501x | Diskuse| Politika

Petr Johan

podepisování Petice v komunistickém Ústí nad Labem

Postřehy, diskuse, názory, mantry, zděšení. Navštívil jsem dnes severočeské krajské město Ústí nad Labem. Úplně za jiným účelem, než o kterém bude článek, ale ten účel zde ani zmiňovat nemusím, je zcela soukromý a ani by vás nezajímal.

5.12.2013 v 18:45 | Karma: 21,35 | Přečteno: 859x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Řidič Porsche srazil ve Vysočanech ženu s kočárkem, ta utrpěla vážná zranění

1. května 2024  20:36

V pražských Vysočanech sjel řidič automobilu ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Podle mluvčího...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
40 let mlád. Dle "hlasu lidu" jsem primitivním antikomunistou, nestydím se za to.
Pravicově smýšlející člověk, který si nenechá očkovat nesmysly. V diskusi používám své jméno a příjmení, to mnoho lidí nedokáže, se podepsat pod svá vyjádření. Spíše Vám pod anonymním nickem a kodexem nepovolenou profilovou fotografií budou niemandi vyhrožovat fyzickou likvidací, než by se podepsali pod svá slova.