Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vážení důchodci a rodiny s dětmi

a taktéž všichni voliči, co se chystáte k volebním urnám. Chtěl bych Vám sdělit, že pokud budete volit ČSSD, chováte se také nezodpovědně a vedete tím náš stát k bankrotu.

1) Nikdy jsem žádné prognózy nechtěl vytvářet, po shlédnutí včerejšího pořadu OVM (Otázky Václava Moravce) na čétéčku jsem dospěl k závěru, že je mojí povinností okamžitě upozornit na poznatky, které někdo neviděl, nebo někdo vidět ani nechtěl.Ve včerejším pořadu OVM vystoupil a odpovídal na otázky moderátora předseda Ústavního soudu ČR pan Rychetský. Jasně a zřetelně všem divákům vysvětlil postupy ÚS, popsal jak se poslední dobou zvýšil politický a mediální tlak na ÚS i na jeho osobu. Jasným verdiktem soudu podle něj musí být nezvratitelnost voleb z důvodu případné neslučitelnosti voleb s ústavou. Politici již jedenkrát takto jednali a pan Rychetský tehdy také odsouhlasil jednorázovou výjimku, ale jasně sdělil, že k úpravě zákona v dodatku bylo napsáno „Poprvé a naposled“ a byla vyžadována parlamentem 3/5 většinou odsouhlasená změna ústavy. Odsouhlasení návrhu změny tohoto zákona mohlo být již dávno 2 roky projednáno, nebylo z důvodu bojkotu strany ČSSD v parlamentu všeho, jen z důvodu uchopení moci a zrušení regulačních poplatků (pozn.autora). Vystoupení pana Rychetského bylo naprosto nestranné, pouze hájil ústavní zákony, které jsou podklady pro fungování našeho státu. 

2) Po panu Rychetském přivítal moderátor pan Moravec dva zástupce politických stran, které jednají v poslední době v parlamentu o předčasných volbách. Byl to předseda ČSSD p.Paroubek a předseda TOP 09 p. Schwarzenberg.Ihned v začátku mne zarazil p.Paroubek obviněním moderátora z toho, že „Vy jste dali p.Rychetskému 35 minut a oponenturu žádnou neměl“ a poté „nechci Vám radit, jak byste to měl dělat, ale myslím si, že by tady měl mít ňákou oponenturu“.Myslím, že můžeme být rádi, že vůbec předseda ÚS v této chvíli vystoupil v televizi s přesným popisem události a jasně také sám naznačil, že nebude popisovat v jaké fázi řešení této stížnosti je, ani jak může dopadnout. Rozhodnutí soudu nelze předjímat, a rozhodnutí přeci není jen na něm. Pojal jsem z toho dojem, že je třeba vyčkat rozhodnutí soudu, neboť jestli to někomu vadí, ať už z jakéhokoli důvodu, je to ten, kdo hlavně kritizuje ÚS. Prostě zákon platí pro všechny, tudíž i pro politiky. 

3) Pan Paroubek nezapomněl zmínit, i když na úplně jinou otázku, že máme problémy v situaci, kdy „země potřebuje rozhodnutí, hrozí rozpočtové provizorium, a to je veřejný zájem, a to nejen na úrovni státu, ale i na úrovni obcí, krajů, a to je velmi vážná věc“. Tato věta mi utkvěla v paměti hlavně proto, že jsem to z jeho úst neslyšel v tomto pořadu naposledy. Také jasně dodal, že také „chce mít černé na bílém, že volby budou legitimní, aby neposlouchal 4 roky, když vyhrajou volby, že nejsou legitimní vládou, a chce to v termínu před volbami“. Tudíž je jim naprosto volná procedura soudu, oni to chtějí okamžitě. 

4) V druhém dílu pořadu se probraly i problémy letecké společnosti ČSA, kde ministr financí p.Janota zmínil i již neekonomickou privatizaci ČSA, která se svými horentními výdaji na mzdové náklady  a stále klesajícími příjmy dostala do neřešitelné situace. V analýzách je jasně uvedeno, že pokud nedojde ke snížení platů pilotů a i ostatních zaměstnanců ČSA, povede to jen k bankrotu. Bylo také zmíněno, že pro značné navýšení mezd u ČSA couvnul dřívější generální manažer této společnosti, dnes volební manažer ČSSD p.Tvrdík, a dnes se odborové organizace nechtějí dohodnout na snížení platů a hledají zástupné důvody, jako třeba ohrožení bezpečnosti provozu. 

5) Přišla další debata předsedů zmíněných stran na státní rozpočet. Moderátor p.Moravec se zeptal, jak budou strany přistupovat ke schvalování státního rozpočtu, který předložil v minulých dnech ministr financí p.Janota.Pan Schwarzenberg odpověděl: „Měli bychom jiné představy, ale v této nouzi, kdy nám opravdu hrozí strašný deficit,byli bychom pro to, abychom přijali návrhy ministra financí, a tím bychom se taky vyhnuli trapným tahanicím s posunem voleb. Nikdo nebude šťastný, my taky ne, ale je to rozumné řešení“Pan Paroubek se k odpovědi dostal až po minutovém nekonkrétním okecávání a nezapomněl přitom napadnout p.Schwarzenberga z něčeho, co vůbec neřekl, a vypadlo z něj, že : „Je to návrh nevyvážený, myslím si, že tam chybí daňová progrese pro lidi s největšími příjmy…“ Na vloženou otázku moderátora, že by tím ministr financí plnil předvolební program ČSSD, přišlo: „Tady nejde o to aby to udělal, nebo neudělal, ale má tady uvedeno, aby se nevalorizovaly důchody (zdvihl ukazováček a podíval se do kamery) TAKŽE DŮCHODCI MUSÍ BRÁT NA VĚDOMÍ, ŽE TATO VLÁDA NIC S DŮCHODY NEUDĚLÁ a pan Schwarzenberg je s tím spokojen.“ Podobně to nezaznělo jen jednou, přišly další skryté narážky, na otázku kompromisu další populistická vyjádření typu: „PROČ SE MÁ ZAČÍNAT S ÚSPORAMI U DŮCHODCŮ? PROČ SE MÁ ZAČÍNAT U RODIN S DĚTMI S OBĚTMI? PROČ NĚKDO NEJDE NA TY LIDI, KTEŘÍ MAJÍ VYSOKÉ PŘÍJMY?, já si to klidně dovolím ze svého příjmu, že budu platit vyšší daně“.  

Krásně se přitom usmíval. Další debata ve mne vyvolala skoro šílenost, jak si dovoluje někdo, kdo nechce rozpočtové provizorium a chce jednat o všem se všemi politickými stranami, jak může bojkotovat dočasný balíček ministra financí jen kvůli svým volebním preferencím. Když se k rozpočtu ČSSD dostanou jiným způsobem, tak se o tom můžou bavit. Jsou věci, které jsou pro ně nepřijatelné. To neznamená nic jiného, než stálá politika ČSSD - cokoli vzejde odjinud, nebudeme s tím souhlasit. Na návrhy šetření v rozpočtu, které je bohužel dnes nutné, odpovídají, že není důvod k hysterii, oni řešení vždy najdou (ale svoje). 

Dovolím si Vás upozornit, že pokud budete volit tuto stranu jen proto, že Vám slibuje všechno možné, nebo jen proto, že všichni dokola to dělají a říkají jinak, jste spoluodpovědní za propad našeho státu a přicházející totální krach veřejných financí.

Vážení zaměstnanci státních podniků:  Vaše odborové organizace teď mohou vyskakovat v oponentuře na jinou vládu, než oranžovou. Až přijde nutnost propouštění zaměstnanců z nařízení oranžových papalášů, tak s tím bohužel nic neuděláte a odbory, jak se říká, budou držet basu. Pracoval jsem ve velkém státním podniku a mám s tím za 8 let jejich vlád velké zkušenosti, díky podobnému jednání jsem podnik opustil na vlastní žádost v roce 2005.

Vážení rodiče s dětmi: předpokládám, že nejste tak hloupí, abyste svým dětem kupovali dárečky na splátky, abyste zjistili, že už to zítra nechce a vy budete platit dále a dále. To je parafrázované hospodaření této strany, která hospodařit neumí. Už to dokázali za 8 let prohlubování státního dluhu a neřešením příchozích problémů.

Vážení důchodci: nikdo Vám nechce brát důchody, jen je potřeba šetřit, takže budou šetřit všichni. Nemyslete si to, co Vám chce oranžová strana podsouvat, že jen bohatí žijí a Vy musíte živořit. Jen si Vás chce získat. Každý rozumný člověk pochopí, že když peníze nejsou, tak se musí šetřit. 

Přeji Vám dobrou volbu, nikoho Vám nebudu předhazovat, abyste je volili. Jen Vás chci upozornit na to, že když tady budou vládnout oranžové sliby, stane se z toho neskutečný propadák, na kterém byste mohli být také spoluodpovědni. 

Petr Johan    

Autor: Petr Johan | pondělí 7.9.2009 12:17 | karma článku: 32,68 | přečteno: 1729x
  • Další články autora

Petr Johan

Náhodný omyl nebo cílená dezinformace?

Dívám se dnes večer na Události na ČT24, kde se probírá aktuální dění a slyším něco, co mi hlava nebere. Byl jsem totiž na Facebooku, kde jsem viděl bouřlivé ohlasy na mluvu prezidenta při Hovorech z Lán v ČRo a také to, že bývalý vrchní agrárník, dnešní senátor Veleba, uznal za vhodné se jej zastat, jakožto hlavouna své propadlé strany.

6.11.2014 v 20:40 | Karma: 24,06 | Přečteno: 2086x | Diskuse| Politika

Petr Johan

Klidně budu nácek

Jestliže někdo, kdo souhlasí s agresí vojsk na území cizího, svrchovaného státu, bude o někom, kdo s těmito činy zásadně nesouhlasí, hovořit a psát jako o náckovi, tak s tím bohužel nic udělat nemohu. Prostě ten nácek budu.

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Politika

Petr Johan

fejsbůkáři - Lada Dvorská zase žije!!!

Tak si představte, že se nám probudila naše stará známá dáma Lada Dvorská, která nás v několika antikomunistických skupinách obšťastňovala svým správcovstvím, a to převážně ve stylu: "ty buď zticha, ty nic nevíš, to já mám web Atllanka, pracuju v Holandsku, jsem antikomunista a ty jsi bolševik, pokud nejsi se mnou, tak máš smůlu, ani mě tvoje odpověď nezajímá, protože jsem tě z naší skupiny už před chvílí vyhodila".

4.3.2014 v 7:47 | Karma: 32,24 | Přečteno: 4189x | Diskuse| Občanské aktivity

Petr Johan

Bylo nám to jasné

Velmi mne mrzí, že jsou lidé, kterým dnešní stav vyhovuje, některým je naprosto jedno, co se děje, prý "to nějak dopadne" a tyto odpovědi na vize do budoucnosti mne velmi překvapují.

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67 | Přečteno: 501x | Diskuse| Politika

Petr Johan

podepisování Petice v komunistickém Ústí nad Labem

Postřehy, diskuse, názory, mantry, zděšení. Navštívil jsem dnes severočeské krajské město Ústí nad Labem. Úplně za jiným účelem, než o kterém bude článek, ale ten účel zde ani zmiňovat nemusím, je zcela soukromý a ani by vás nezajímal.

5.12.2013 v 18:45 | Karma: 21,35 | Přečteno: 859x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  14:24

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Macron nabízí sdílení jaderných zbraní pro obranu EU, nechce být vazalem USA

29. dubna 2024  14:08

Důvěryhodná evropská obrana by měla jít nad rámec ochrany, kterou už poskytuje Severoatlantická...

MF DNES má nominaci na Novinářskou cenu. Zaujal rozhovor s trampem na koni

29. dubna 2024  14:07

Nadace OSF zveřejnila seznam nominovaných na Novinářskou cenu 2023. V soutěžní kategorii Regionální...

Náraz do stromu odmrštil auto přes silnici, řidička nadýchala více než promile

29. dubna 2024  14:03

Opilá řidička havarovala v sobotu nad ránem na Jindřichohradecku. Po několika nárazech do stromů...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
40 let mlád. Dle "hlasu lidu" jsem primitivním antikomunistou, nestydím se za to.
Pravicově smýšlející člověk, který si nenechá očkovat nesmysly. V diskusi používám své jméno a příjmení, to mnoho lidí nedokáže, se podepsat pod svá vyjádření. Spíše Vám pod anonymním nickem a kodexem nepovolenou profilovou fotografií budou niemandi vyhrožovat fyzickou likvidací, než by se podepsali pod svá slova.